Sanity – ett flexibelt och kraftfullt CMS

Vi har valt att arbeta med Sanity som är ett kraftfullt innehållssystem eller CMS (Content Management System) som man brukar kalla det. Sanity är en plattform som ger dig (och mig) frihet att skapa, hantera och distribuera ditt innehåll precis som vi vill.

Vi ser flera fördelar med att använda Sanity som CMS. Dels det en skräddarsydd upplevelse som inte alltid går att uppnå med traditionella verktyg. Det är ett helt öppet och anpassningsbart, vilket innebär att du kan modellera ditt innehåll exakt efter dina behov. Från blogginlägg och produktsidor till komplexa databaser för e-handel, Sanity gör det enkelt att hantera allt på ett ställe.

En av de stora fördelarna med Sanity.io är dess realtidsredigering. Flera användare kan arbeta samtidigt, och alla förändringar syns omedelbart för alla.

Sanity.io är byggt för att växa med dina behov. Plattformen stödjer allt från små webbplatser till stora, komplexa system med massor av data. Och med en global CDN är ditt innehåll säkert och snabbt tillgängligt över hela världen.

Sanity Studio

Sanity Studio är ett gränsnittet för att interagera med innehållet i "The Content Lake". I Sanity Studio skapar och redigerar vi enkelt sidor, artiklar, bilder, videos och annat innehåll som sedan kan levereras via API till vilken frontend som helst (vi föredrar NextJS).

Sanity Studio

Content Lake

"Content Lake" hos Sanity är kärnan i Sanitys CMS där allt ditt innehåll lagras som rådata. Till skillnad från traditionella databaser som strukturerar data i strikta, förutbestämda strukturer, är "Content Lake" mer flexibelt. Det lagrar innehåll i en "schemalös", öppen struktur som gör det möjligt att enkelt återanvända, indexera och koppla data mellan olika plattformar och enheter. Detta betyder att du kan hantera och distribuera ditt innehåll i realtid till vilken plattform som helst, oavsett om det är en webbplats, mobilapp eller något annat gränssnitt.

Sanity datalake